תחום דיני העבודה הוא תחום שהתפתח בצמוד לעולם התעסוקה ומסדיר את תוכנו. בעבר, תחום זה היה ממוקד ברצונות ובצרכים של המעסיקים. היום – התחום עוסק בעיקר בזכויות עובדים. הכרת דיני העבודה מבטיחים שהעובד יקבל את התנאים המינימליים המגיעים לו כאדם. ללא תלות במשלח ידו ובכוח המיקוח שלו אל מול המעסיק. במידה ואתם נכנסים להליך משפטי מול המעסיק, מומלץ להשתמש בשירותיו של עורך דין דיני עבודה בחיפה. במאמר זה תוכלו לקרוא על דגשים חשובים שכדאי שתדעו על דיני העבודה.
מה זה דיני עבודה?
דיני עבודה הם תחום משפטי שעוסק בהסדרת היחסים בין עובדים למעסיקים (שנקראים בשפה המקצועית "מעבידים"). תחום זה מתמקד בין השאר בזכויותיהם של העובדים. העובדים נתפסים בעיניי החברה כאוכלוסייה שנדרש להגן עליה מפני המעסיקים. לעומת זאת, המעסיקים נתפסים כבעלי הכוח שלא פעם עלולים לנצל את עובדיהם – במיוחד את מי מהם שמגיע מאוכלוסיות חלשות.
דינים אלו נועדו בכדי לאפשר לכל אחד לקבל את הזכויות שמגיעות לו. אם אתם גרים בצפון, אתם מוזמנים לפנות לעורך דין גיל חלי – שהוא עורך דין דיני עבודה בחיפה המתמחה במעסיקים של הצפון.
חתמתי חוזה שמנוגד למה שהחוק אומר – מה מהם קובע?
כמו עסקאות רבות בחיים – גם ההסכמה על העסקה נעשית בדרך כלל על ידי חתימה של חוזה שנקרא חוזה העסקה. בניגוד לחוזה רגיל, שיכול לכלול כמעט כל דבר בתוכו כל עוד יש הסכמה על תוכנו בין הצדדים, חוזה העסקה הוא חוזה שכפוף להוראות החוק.
למעשה – עורך דין דיני עבודה בחיפה יוכל לתבוע את זכויותיכם בבית המשפט. גם אם חתמתם על חוזה שמוותר עליהן.
מהו שכר המינימום?
אחד מהדברים שהכי חשוב להכיר עם כניסתכם לעולם העבודה הוא את מושג שכר המינימום. סכום המשתנה מעת לעת על ידי הכנסת וקובע את השכר המינימלי הניתן לתשלום בשוק.
סכום זה איננו ניתן להתניה – אי אפשר להעסיק מישהו בפחות מ-₪5,571.71 שקל לחודש. כאשר עורך דין דיני עבודה בחיפה שיטען במקרה בו לא שולם שכר מינימום, יטען גם להחזרת ההפרשים בין השכר ששולם לשכר המינימום.
האם כל אחד זכאי לתשלום עבור שעות נוספות?
מלבד חריגים בחוק (הקשורים למקצועות של חירום כמו רפואה ומשטרה), זכאים כל האזרחים בישראל לשבוע עבודה של 182 שעות. חריגה מזמן זה מזכה בתשלום עודף על השעות הנוספות.
לסיכום,
דיני העבודה הם מצבור דינים שנועד להסדיר את מערכת היחסים בין עובדים למעסיקים. יחסים אלו מאופיינים בפער משמעותי בין כוחו של העובד לכוחו של המעסיק. אנחנו ממליצים לכם להכיר את זכיותיכם, ולעמוד עליהן אל מול המעסיק.